Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Garnalen met asperges uit de wok

Aantal personen: 4

Ingrediënten

400 g witte asperges
100 g groene asperges
1 lente ui
8 grote garnalen
1 el olie
1 el Japanse soyasaus
1 el droge sherry
1 el sesamolie
2 el amandelschaafsel
p&z

Bereiden


Voorbereiding:

  • De onderkantjes van de asperges snijden, de witte asperges schillen en alle asperges schuin in stukken van 4 centimeter snijden.

  • Het lente-uitje schoon maken en in stukken snijden.

  • De garnalen pellen, het darmkanaal aan de rugzijde verwijderen.

    Bereiding:

  • De olie in een wok verhitten en de witte asperges en lente-uitje hierin 1 minuut roerbakken.

  • Groene asperges toevoegen en nog 4 minuten roerbakken.

  • Garnalen toevoegen en even omscheppen.

  • Sojasaus, sherry en enkele eetlepels water erbij schenken en de asperges op een klein vuur beetgaar laten worden.

  • Het vocht zal dan geheel verdampt zijn.

  • De asperge-garnalenschotel op smaak brengen met sesamolie, peper en zout.

  • De geschaafde amandelen erdoor roeren.

  • Serveren met gekookte rijst .

    Reacties

    Nog geen reacties, wees de eerste!

    Laat je reactie achter




    Dit vind je misschien ook lekkere recepten

    Zeewolf met roze radijsjes
    Schol-garnalen schotel
    Botervis met prei-pestosaus
    Rouget-barbet aubeurre de persil
    Pepervis
  • Toprecept

    Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes